Ik heb best wel een forse neus.

Ben er eigenlijk nooit echt onder gebukt gegaan. Zit in de familie..

Wat verder in de familie zit: een huidkankertje. Mijn moeder liep haar laatste jaren regelmatig bij de dermatoloog met kleine plekjes. Op een gegeven moment was er een beetje paniek: de plek op haar neus was kennelijk al een tijdje aan de aandacht ontsnapt.

Een echte operatie was nodig, waarbij een stukje huid van achter haar oor op haar neus werd getransplanteerd. Netjes ingestikt lapje. Ongeveer een jaar lang was het goed zichtbaar. Uiteindelijk viel het stikseltje weg en was haar neus weer bijna normaal. Behalve dan dat er met het lapje van achter haar oor een stukje met hoofdhaar was meegekomen. Dus er moest regelmatig een hoofdhaar van haar neus worden weggeknipt.

Nu heb ik ook al een poos zo’n plekje op mijn neus. Moet nodig eens langs de huisarts… maar ik voel toch een aarzeling vanwege de medische molen waarin ik weer zal terechtkomen.

Maar ja, ermee blijven doorlopen is ook niet echt prettig..