Je blijft je nog wel even verbazen als overstapper van bank.. Per 19 mei ging de Overstapservice in. Toch wel mooi geregeld van die banken. Maar ja, je moet wát, als je nummerportabiliteit onmogelijk hebt gemaakt.

Mijn nieuwe bank heeft het checken van je saldo en je afschrijvingen nogal ingewikkeld geregeld: inloggen met de Identifier vind ik nog steeds omslachtig. Ik kan me deze beveiliging voorstellen als je grotere bedragen wilt overmaken, maar er zou een makkelijke methode moeten zijn als je alleen wat wilt checken.

Goed nieuws: die methode is er. Sterker nog: die is dan weer erg eenvoudig. Je maakt een app aan op je iPad, en daarna heb je met een eenvoudige pincode  toegang tot je bankrekening. je kunt dan controleren – maar ook bedragen tot €750,- overmaken! Zo ben je slechts 1 pincode verwijderd van € 750,- . Hoe veilig is een iPad?

Een ander veilig-bankieren vraagstuk: Op mijn vorige bankrekening mocht ik voor een flink bedrag rood staan. Dat is wel eens handig als je een weekje weg bent en met een onverwachte grotere uitgave wordt geconfronteerd. Autopech, ticket, hotel – fijn te weten dat dat nooit een probleem is. Na ingaan van de overstapservice bleek de ING mijn kredietfaciliteit te hebben opgeheven. Logisch, er komt geen inkomen meer binnen. Dat moet ik dus nu  bij TRIO gaan regelen. Er is een halfslachtig Internet formulier voor: Downloaden, invullen, printen, tekenen en opsturen per slakkenpost. Het biedt de mogelijkheid om roodstand van naar keuze € 500,- of € 1000,- aan te vragen; voor hogere bedragen moeten er meer stukken worden meegestuurd. (In het eenvoudige geval al wel een kopie identiteitsbewijs… ook zo’n veiligheidsvraagstuk.) Op het formulier invullen wat je inkomen is, of je schulden hebt, hoeveel huur / hypotheek , alimentatie… Ik ga voor €1000,- wat aanmerkelijk minder is dan ik gewend was. Maar ja, het moet op korte termijn gebeuren.

Na een week komt er een envelop van TRIO: uw kredietaanvrage. Contract tekenen en insturen en als het wordt goedgekeurd kunt u op Internet constateren dat het is toegekend. Vraagteken: Het contractvoorstel is niet de gevraagde €1000,- maar slechts €500,- ! Toch maar weer bellen. (Aantal wachtenden… En géén muzak! Hulde! Dit is mijn bank!) Uitgelegd wat mijn vraag is. Is het een vergissing of is het beleid (“altijd beginnen met €500,-” of “65-plussers niet meer dan €500,- “) en zo ja waarom dan? Dat blijkt toch niet uit het formulier? Er wordt gezocht, gekeken, overlegd,… ja, vreemd. Ik moet dit even uitzoeken en ik bel u terug. Na korte tijd: “Er is hier een programma (- Ik zou dat een Justice machine noemen -) waar de door u opgegeven  bedragen worden ingevoerd, en in dit geval komt er dan max. €500,- uit”.  Veilig bankieren, risico beperken. Ik vraag me dan wel af wat je moet doen om de machine op € 1000,- te laten uitkomen… Maar goed, voorlopig (over 5 werkdagen..) gaan we dan maar akkoord met €500,-. Voor een hoger bedrag: Aan het werk!

Kort en goed: ik stuurde het formulier voor € 500,- krediet in en kreeg na krap een weekje op Internet te zien dat ik die kredietfaciliteit heb. De volgende stap is dan : Met de billen bloot: wat is je inkomen? Wat zijn je (vaste)  lasten? Toetsbaar, met bankafschriften en jaarberichten. Ik ben benieuwd wat ik dan allemaal weer moet prijsgeven..