Een paar weken geleden besloot ik nu echt te gaan overstappen. Ik stuurde een mail aan de Triodos bank, kreeg papieren toegezonden, vulde die in, – en toen ik ze op de post deed was het echt begonnen. Er kwam een aantal brieven binnen, met gepaste afstand; ik was een weekje weg maar in die week kwam lang niet alles binnen. Het duurde een dag of 12 totdat alles er was. En tot 2 x toe kreeg ik een mail van Triodos: We hebben uw… (Pas, Identifier) toegezonden, als u die niet heeft ontvangen neem dan met spoed contact op. Dan het nieuwe systeem onderzoeken. Bij ING werkt het met een sms bericht als je een transactie wilt doen. Bij Triodos heb je een apparaatje (de Identifier) dat je moet gebruiken bij inloggen en vervolgens bij het uitvoeren van transacties. Ik ging dat natuurlijk meteen uitproberen: een paar euro’s overmaken van mijn oude bank naar de nieuwe, zowel naar de betaalrekening als naar de spaarrekening; en dan weer terug. Het werkte allemaal. Maar ik moet zeggen dat de transactie met de Identifier wel twee slagen ingewikkelder is dan het systeem van ING. Is het daardoor ook veiliger? Ik weet het niet. In beide gevallen moet je zowel toegang hebben tot de website van de bank als tot een ander apparaat: je eigen mobiele telefoon resp. de Identifier van Triodos. Nou heb ik mijn mobiel altijd wel bij me, maar mijn Identifier zou ik zomaar eens kunnen vergeten mee te nemen bij een vertrek naar het buitenland. Even wennen. En het is niet één handeling maar wel een stuk of 3. Eh.. gaat dat ding weleens kapot? En wat dan? Dan de overstapservice. Door alle drukte bij Triodos vanwege de actie was de ingangsdatum wat vertraagd; ingang 19 mei. “Wilt u wel de instanties waarvan u geld ontvangt zelf informeren?” Voor mij: SVB (mijn AOW), ABP (mijn pensioen) en OHRA (daar heb ik een kleine, maandelijkse lijfrentebetaling van).  “En informeer ook zelf de Belastingdienst”. Belangrijk want die willen tegenwoordig nog maar 1 banknummer.. Informeren van Belastingdienst en SVB ging moeiteloos: als je binnen bent ben je kennelijk wie je bent en kan je het nummer veranderen. (Nog wel een beveiligingsvraagstukje..) . Het ABP vroeg wat meer informatie; ik moest een paar formulieren opsturen. Dat was kennelijk nog niet binnen maar mijn pensioen werd vandaag al op de nieuwe rekening gestort! Met de vermelding dat het via de Overstapservice was gelopen. En vandaag kreeg ik een brief van het ABP: Vanaf juni gaan we uw pensioen overmaken op uw nieuwe rekening. Mijn AOW (van SVB) kwam al “gewoon” binnen op mijn nieuwe rekening. Nou heb ik ook nog een kleine lijfrente van OHRA bank. Daar heb ik in betere tijden best een hoop geld op gezet, maar met de crisis is dat een stuk minder waard geworden. Maar goed, vanaf 65 kon ik dat omzetten in een maandelijkse uitkering. Dus ook daarvoor wilde ik wel  mijn nieuwe bankrekening gaan gebruiken. Nou, dat was ingewikkeld! Niet alleen moest er een formulier ingevuld, maar ook een bankafschrift bijgevoegd. En met een nieuwe bankrekening heb je dat niet zomaar. Na wat heen en weer overmaken (sowieso handig om het eens te proberen) ontstond er zoiets als een bankafschrift. Geprint en opgestuurd. Een paar dagen later krijg ik een brief van OHRA bank: dit is niet wat we willen hebben. Naam en rekeningnummer moeten op het afschrift staan. En er wordt een (ingevuld) formulier meegestuurd voor een machtiging. Volgende dag maar even gebeld (mailen heeft de duvel in zich, immers). het machtigingsformulier is inderdaad een vergissing (na een poosje navragen) dus dat hoeft u niet in te sturen. Maar dat bankafschrift.. Ja , ik snap wat ze bedoelen en ik ga proberen er een los te krijgen bij TRIOdos. Op de site is het niet te vinden. En de andere 3 instanties waarmee ik tot nu toe te maken heb gehad qua wijziging vroegen hier niet om. Overdrijft OHRA de beveiliging niet een beetje? Nu mijn eigen gedragsverandering: mijn inkomen staat op Triodos. Nu moet ik mijn ING-pas wegstoppen en de Triodos pas gaan gebruiken. Hmm…