De gemeente Rheden controleert… Ik vond een kaartje in de bus. De milieucontroleur was langs geweest. Er was een klacht: iemand was tegen een tak aangelopen en daardoor verdwaald in onze heg; die van mij en/of  mijn buren.

Is het een probleem? De stoep is hier ook wel smal…  ja, maar uw tuin hangt anderhalve tegel over de stoep… zowat een halve meter.

En dat is dus gewoon waar… Ik krijg 2 weken de tijd om e.e.a. op orde te brengen. En ik ga maar meteen aan de slag. Het is nu lekker werkweer.. en de gemeente biedt de mogelijkheid om je tuinafval in een kuubzak aan te leveren. Ik bestel er twee..

big-green-bags

Inmiddels heb ik (in drie dagen! ) het meeste werk al gedaan. Snoeien, woekerende klimop verwijderen, met de schep de stoep leegmaken van klimop en uitgelopen aarde..  – ik moet nog even kijken of ik de bloeineuzen van de Lelietjes van Dalen kan redden.

De hulststruiken zagen er raar uit na de eerste snoeironde. Oké… ik ga er bomen van maken. De hele stam kaal tot 2 meter hoogte. En een vergelijkbaar besluit neem ik over de Koreaanse Spar.. Het is een schoonheid, maar rare takken op niveau 1.20m ? Ik zaag dus lekker nog een paar takken af waarmee het model weer aanvaardbaar wordt. En de blik op de rest van de tuin royaler. Of ik dat leuk vind of niet. Ik kan altijd ’s avonds de gordijnen dichtdoen.

bomen

Er resteert nog een stukje waar de juniperus horizontalis  heftig moet worden afgezaagd. En er blijft niets moois over. Wat moet ik hiermee?

En na een dag ontstaat een plan: Ik ga die stompen bewerken tot … ja wat? Geheimzinnige dieren? Wezens met glinsterende oogjes ? Verf, kopspijkers… een nieuwe uitdaging. Dank je wel, strenge gemeente Rheden…

.