Al een tijd heb ik hier niets geschreven. Met de Corona maatregelen was ik veel thuis en leefde – overigens in harmonie – voornamelijk op de vierkante meters van mijn huis. Overigens kon met Internet heel veel wél gedaan. Ik hielp iemand afstuderen, ik vergaderde lustig door met mijn zweefvlieg community (daar is zelfs een E-Nationaal Kampioenschap georganiseerd!), we probeerden wat online te zingen met mijn koor en zongen in kleine bezetting een paar avonden buiten in juni. Muzieklessen begonnen weer kleinschalig en met speciale regelingen. Ik bezocht Roombeek en het Rijksmuseum Twente. Maar verder..

In de zomer werd het wat ruimer. Meer ontmoetingen, kleine reisjes, Buitenkunst gaat door onder voorwaarden..

Na aanvang van het seizoen ga ik weer met de muzieklessen beginnen bij Martijn Tjoelker en het orkest AMOR speelt met speciale maatregelen en opstellingen in een goed georganiseerd Rozet. Mijn koor Xing is, net als alle andere, op zoek naar een geschikte ruimte qua ventilatie en afstand. Voorlopig een verantwoorde locatie in Bemmel..

En in de privésfeer: mijn ‘andere helft’ is te koop!. Ik woon in een dertiger jaren twee onder 1 kap huis. Sinds een paar weken staat mijn andere helft te koop. Kan gebeuren. Maar in het voortraject hoorde ik iemand over de heg: “Je zou het ongeveer tot dáár moeten uitbouwen”.

Ik schrok ervan en voelde een lichte paniek. Ja, logisch dat nieuwe bewoners van dat huis dat zouden willen, maar dat zou voor mij wel nogal onaangename consequenties hebben! Ik zou me opgesloten voelen op een klein plaatsje. Zou ik iets kunnen/ moeten bedingen qua: “Maximaal zoveel cm en niet over de erfgrens” ? Tja, misschien. Maar zou dat lukken en zou ik me er alsnog door ingesloten voelen?

En ineens ging er een knop om .

Als zij (nog niet eens bekend, laat staan hun plannen) willen uitbouwen, waarom zou ik dan niet meegaan?

En ik zie het al voor me. Heb er nooit behoefte aan gehad, was tevreden met hoe het was. Maar als ik nou hier een paar meter kamer erbij kreeg en daar een leuke houten waranda???

Er moet natuurlijk nog van alles gebeuren , en gerekend en gepuzzeld voordat het zover is, maar ik krijg er verdorie zin in!!