Mooie portretten!
De Fundatie is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Er is nu (tot 17 augustus) een tentoonstelling over kunst en macht. De recente uitbreiding van het gebouw, met een ei op het dak, is interessant om eens te zien, en dat zal deels verklaren waarom er zoveel bezoekers zijn geweest afgelopen jaar. Consequentie van die ovale zaal met bolle muren en moeilijk licht is dat foto’s er niet aan de muur kunnen hangen maar op sokkels worden geplaatst..

KUNSTRIJK

Hij werd in 1896 geboren en pas in de jaren zeventig van de twintigste eeuw aan het eind van zijn leven bekend door zijn optredens in de talkshows van Willem Duys. Merkwaardig als je erover nadenkt. Ik heb het over Paul Citroen. Citroen maakte met houtskool schetsen van de nationale en internationale sterren die bij Willem Duys aanschoven. Ik heb gekeken of ik er iets van terug kon vinden op Youtube, maar dat is me niet gelukt. Jammer.

Op dit moment hangt er werk van Citroen in de OBA. Daar presenteert Museum De Fundatie zichzelf. Men hoopt op die manier bezoekers te trekken naar de Fundatie in Heino en Zwolle en wat mij betreft is dat gelukt. Ik ga zeker een keer kijken.

Er zijn verschillende soorten portretten te zien in de OBA: olieverfschilderijen, tekeningen en foto’s. De olieverfschilderijen van Citroen kende ik nog niet.

Portret van Cornelie, Paul Citroen Portret van Cornelie, Paul Citroen

Portret van Marga, 1977, Paul Citroen Portret van Marga…

View original post 135 woorden meer