Zoals inmiddels voor het negende jaar ga ik met dochter en kleindochters naar Buitenkunst Drenthe. Voor die week zijn we een samenlevingsvorm die moet uitmaken hoe we met elkaar het maximum er uit halen. Oma, mama en twee meiden van inmiddels 12 en 10.

Buitenkunst Drenthe speelt zich af op een groepskampeerterrein van Staatsbosbeheer; het is primitief want er is alleen elektriciteit in het kantoor en in de toiletgebouwen.Dus alles wat je verder wilt: kaarsen, fakkels, autolampen…

Je kampeert een week ergens op het terrein, doet je eigen catering en neemt deel aan al de geweldige programma-activiteiten. Ook voor kleuters, kinderen en jongeren is er een eigen aanbod. Elke dag mag ik kiezen uit workshops Beeldend, Muziek, Schrijven, Theater en Dans. Ik heb 6 dagen in die week dus ik wil elk jaar van alle disciplines wat meemaken.

En ook dit jaar is dat weer gelukt! Theater naar aanleiding van een verloren handschoen (vijf verrassende varianten), Schrijven over strafregels, Beeldend met een surrealistisch tafereel in het bos,

WP_20150803_008[1]

Dansen met stronken, nog een keertje Beeldend met een Mens-Beest;

WP_20150805_010[1]

WP_20150805_012[1]

en als laatste nog een keer muziek: Percussie, wat ik nog nooit had gedaan. Eerste ervaring met conga’s zowel met de hand als met stokken, componeren van een Break en toewerken naar een performance van 3’50.

Mijn overbuurvrouw in de kring: lastig met die grote conga..

En ’s avonds voor de volle tribune het eindresultaat: https://www.youtube.com/watch?v=zd3D683w2E4

Buitenkunst, elk jaar weer een feest!

http://www.buitenkunstdrenthe.nl/  en http://www.ookdatisbuitenkunst.nl/

Organiseren? Een ijzersterke formule, elk jaar weer nieuwe kunstenaars en met de wisselende deelnemers altijd nieuwe mogelijkheden! Buitenkunst, creatief organiseren in optima forma!