… zo kondigde Heleen ons aan op het programma van het Open Podium in het https://www.facebook.com/Stamhotel

Ik voelde me voor het blok gezet, maar ook uitgedaagd.

In een vorige editie van het Stamhotel (15 maart – een half jaar geleden) had ik kennisgemaakt met de viool, in een workshop van  Spendor http://splendoramsterdam.com/, en speciaal voor de violensectie Marieke de Bruin. Daardoor heb ik besloten vioolles te nemen. Nu nam ik opnieuw deel aan een Stamhotel – weekend. Deze keer had ik de viool bij me omdat ik dit weekend nog wel even wou oefenen; maandag weer les…

Zal ik de vioolkoffer binnensneaken in het donker, of neem ik hem gewoon openlijk mee? Gekozen voor de laatste optie. “O, je hebt je viool bij je, wat leuk!”

Een zeer ervaren violiste reageert. Vorige keer besloten om m niet mee te nemen, maar nu hem ik m bij me!

Zij is overigens ook op andere terreinen actief: tai chi oefeningen in de morgen! En ik vind t ook leuk om Mendelssohn  te zingen in een gelegenheidscombi. Maar tussen de bedrijven door kunnen we even oefenen in haar hotelkamer. Ik heb mijn beginners-leerboek bij me, met eenvoudige maar toch leuke stukjes met een beginners- en een gevorderdenpartij. We spelen met plezier. En na wat duwen en trekken doen we dus mee aan het open podium.

Ik ben vol bewondering voor haar technisch kunnen, en zij zegt: Dat je daar zomaar gaat staan! Samen zijn we een fantastische act, vooral omdat het past in het verhaal van @Stamhotel. Want daar begon mijn vioolavontuur.

Maar ook omdat je een voorbeeld bent van: Doe het nou maar!

In het Stamhotel sta je kennelijk nooit voor gek.